img by Hedy Vermeer

Baukje

Rienks

Achter Studio Sabeare – gestart in 2009 – sta ik, Baukje Rienks. Creatief geograaf en Slow Design Researcher op de kruising van sociale geografie en social design. Mijn werk is altijd gericht op gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid van de mens in de publieke ruimte.

Met Amersfoort als uitvalsbasis flaneer ik graag door de buurt of de (Soester)duinen met mijn hond en camera. Mijn liefde voor cartografie en borduren zie je regelmatig terug in mijn werk.

Mensen zeggen dat ik open en creatief ben, en dat is waar: ik zet, passend bij de doelgroep graag creatieve werkvormen in om nieuwe inzichten te bewerkstelligen.

slow research gaat om betekenis geven aan het denken door verbondenheid, reflectie en het omarmen van complexiteit volgens Berg & Seeber in het boek The Slow Professor uit 2017. Het is een vorm van vertragen met focus op verbondenheid, reflectie en complexiteit. Slow research maakt gebruik van embodied en/of analoge methodes tijdens het designproces om tot nieuwe inzichten te komen.